Vendosni fjalën kyçe....

Ericsson do shkurtojë 1400 vende pune në Suedi


Prodhuesi i pajisjeve të telekomunikacionit Ericsson (ERICb.ST) planifikon të shkurtojë rreth 1,400 vende pune në Suedi si pjesë e një plani më të gjerë për të ulur kostot globalisht, tha kompania të hënën.

Kompania kishte njoftuar më herët planet për të ulur kostot me 9 miliardë korona (880 milionë dollarë) deri në fund të vitit 2023 pasi kërkesa ngadalësohet në disa tregje, përfshirë Amerikën e Veriut.

Shkurtimet e mëtejshme të vendeve të punës, që numërojnë disa mijëra në vende të tjera, ka të ngjarë të njoftohen në ditët në vijim, thanë dy burime të afërta me këtë çështje.

Ericsson bëri shkurtime të thella për herë të fundit në vitin 2017, kur pushoi nga puna mijëra punonjës dhe u fokusua në kërkime për të nxjerrë kompaninë nga humbjet.

Kompania po negocionte me sindikatat e saj të punonjësve në Suedi për muaj të tërë se si të trajtonte uljet e kostove.

Tashmë është arritur marrëveshje me sindikatat suedeze se si të menaxhohen reduktimet e numrit të punonjësve, tha një zëdhënës, duke shtuar se kompania synon të bëjë shkurtimet përmes një programi vullnetar.