Vendosni fjalën kyçe....

Një banane e ngjitur në mur, vepra 120 mijë dollarë e  Maurizio Cattelan


Artisti italian Maurizio Cattelan prezantoi një “skulpturë” të re në “Art Basel Miami Beach” – në pjesën e parë, e reja që ai ka ofruar në një panair në më shumë se 15 vjet – përfshin vetëm një banane të ngjitur në mur me ngjitës gri. Punimi “ofron një pasqyrë [se si i caktojmë vlerat dhe çfarë lloj objektesh vlerësojmë”, sipas një deklarate nga galeria Perrotin, e cila po tregon asamblenë e sendeve të gjetura, raporton The Art Newspaper.

Cattelan zhvilloi idenë një vit më parë, kur ai filloi të mendojë për krijimin e një skulpture në formë bananeje. “Ai bëri disa modele: së pari në rrëshirë, pastaj në bronz dhe në bronz të pikturuar para se të kthehej përsëri në idenë fillestare të një bananeje të vërtetë,” thotë galeria.

Galeria shtoi se frutat në ekran ishin “me burim vendas” nga një dyqan ushqimesh në Miami. Punimi, titullohet “Komedian” dhe ka një çmim 120,000 dollarë.

Koleksionistët e interesuar duhet të kenë parasysh që nuk ka udhëzime të sakta për kujdesin afatgjatë të veprës. “Nëse forma ndryshon, një vendim për atë do të merret në vend,”- thotë galeria.