Vendosni fjalën kyçe....

Pamje tejet të rralla me ngjyra nga Lufta e Parë Botërore


Lufta e Parë Botërore ishte e para përplasje masive ushtarake mes vendeve më të fuqishme të Evropës. Ajo konsiderohet si lufta e parë e madhe shkatërrimtare dhe me pasoja të tmerrshme në historinë e kontinentit të vjetër.

E nisur në korrik të vitit 1914 ajo zgjati deri në 11 nëntor 1918. Shkak për nisjen e luftës u bë vrasja e arkidukës Franz Ferdinand dhe pas kësaj Austro-Hungaria i shpalli luftë Serbisë.

Një luftë që më pas do zgjerohej dhe përfshinte thuajse gjysmën e kontinentit.

Në të llogaritet se kanë marrë pjesë më shumë se 70 milionë personel ushtarak, ndërsa sipas statistikave përllogaritet se gjatë kësaj lufte kanë humbur jetën mes 50 dhe 100 milionë njerëz në mbarë botën.

Fotot nga Lufta e Parë Botërore janë të pakta duke qenë se mundësitë për to kanë qenë të pakta.

Amerikania “CNN” ka publikuar disa fotografi të rralla me ngjyra nga Lufta e Parë Botërore që japin deri diku një pamje të asaj që ka ndodhur.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *