Vendosni fjalën kyçe....

Shpërbëhet Kuvendi i Kosovës


Kuvendi i Kosovës vendos pro shpërnarjes së kësaj legjislature. Sikurse shkruajnë mediat në Kosovë, për shpërndarje kanë votuar  89 pro,1 kundër dhe 2 absenim nga 105 deputetë ishin të pranishëm në sallë.

Ky vendim i ka hapur rrugën zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare në Kosovë, pas dorëheqjes së kryeministrit Ramush Haradinaj.

Në ligjin për Zgjedhjet, pas shpërndarjes së Kuvendit të Kosovës zgjedhjet e parakohshme caktohen nga Presidenti jo me vonë se dhjetë (10) ditë pas shpërndarjes.