Vendosni fjalën kyçe....

NASA regjistron tërmet në planetin Mars


Anija kozmike InSight, e agjencisë hapsinore NASA, ka regjistruar një dridhje të butë të tokës në Mars.

Shkencëtarët njoftuan se dridhja në Mars është regjistruar më 6 prill dhe se ky është rasti i parë i filmuar në tokën e planetit të kuq

Studiuesi francez Philippe Lognonne tha se është emocionuar për faktin se Marsi është ende aktiv seizmologjikisht.

“Me muaj kemi pritur sinjale të tilla, dhe i përjetuam”, ka thënë Lognonne.

Po ashtu edhe muajin e kaluar InSinght dërgoi tre sinjele dukshëm më të lehta të ndryshimeve seizmologjike, kurse shkencëtarët aktualisht janë duke i analizuar këto të dhëna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *