Vendosni fjalën kyçe....

Brukseli ofertë Londrës para votimit për Brexit


Kryenegociatori i BE-së, Michel Barnier, i propozoi sot Britanisë së Madhe që të mund të rikthehet tek një version i mëparshëm i “masës së sigurisë” shumë të përfolur që parashikohej në marrëveshjen e mëparshme të Brexit, që do të prekte vetëm Irlandën e Veriut.

“BE-ja angazhohet që t’i japë Britanisë së Madhe mundësinë që të dalë në mënyrë të njëanshme nga hapësira doganore e përbashkët”, shkruan në “Twitter” Barnier pas një mbledhje me ambasadorët e 27 vendeve të BE-së në Bruksel.

Hapësira doganore unike mes BE-së dhe Britanisë së Madhe është një rej elementeve kyçe në marrëveshjen e ndarjes për të garantuar që të mos rikthehet një kufij fizik mes dy Irlandave pas Brexit.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *