Vendosni fjalën kyçe....

Orban: Evropa do përballet sërish me dyndjen e emigrantëve


Kryeministri hungarez Viktor Orban ka paralajmëruar se kriza e emigrantëve 2015 – e cila pa miliona emigrantë të dyndeshin në Evropë – ishte vetëm fillimi dhe se një valë e re e emigrantëve afrikanë së shpejti do ta pushtonte kontinentin.

“Çdo gjë që kemi përjetuar në 2015 do të ndodhë përsëri dhe do të jetë më e madhe,” tha kreu nacionalist për gazetën gjermane Die Welt. “Së shpejti vendet arabe do të tejkalojnë vendet evropiane në popullsi. Dhe unë nuk e kam përmendur ende Afrikën, ku së shpejti do të ketë më shumë njerëz sesa mund të ushqehen “.

Orban është shfaqur si një nga kundërshtarët më të zëshëm të emigracionit jo-evropian në vitet e fundit. Ndërsa valët e emigrantëve rrjedhën nga Lindja e Mesme në vitin 2015, Orban ndërtoi një gardh kufitar me tela dhe refuzoi kalimin e azilkërkuesve kërkesat e të cilëve u refuzuan. Që atëherë ai ka refuzuar të përmbushë kuotat e zhvendosjes së emigrantëve të BE dhe ka kriminalizuar individët dhe OJQ-të të dyshuara për “lejimin e imigracionit të paligjshëm”.

“Hungaria është një vend kufitar,” tha Orban për Die Welt. “Ne jetojmë jetën tonë në gatishmëri të plotë. Ne kemi shumë mijëra ushtarë dhe policë në kufirin tonë jugor, “shtoi ai, duke paralajmëruar se” sot varet vetëm nga vendimet e qeverisë turke nëse miliona refugjatë të shumtë që janë atje do të dalin për në Evropë “.

Marrë nga RT


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *