Vendosni fjalën kyçe....

Smartphone që mban 50 ditë bateri, dita kur del në treg


Më shumë se çdo gjë tjetër, përdoruesit e smartphone-ve në mbarë botën duan që pajisjet e tyre të kenë jetëgjatësi të baterive, sa më shumë të jetë e mundur.

Avanir Telecom duket se e ka pasur bë mendje këtë dëshirë ndërsa po zhvillon smartphone Power Max P18K për Energizer. Kompania franceze e telekomunikacionit zbuloi telefonin e ri Kongresin Botëror të Celularëve (MWC) 2019 këtë javë dhe është absolutisht  një pajisjeje  ‘bishë’, që përmban atë që Avenir pretendon se ka “baterinë më të lartë të kapacitetit të parë ndonjëherë në një smartphone”.

Megjithatë, nuk është kaq e thjeshtë. Fundja, çdo gjë e mirë e ka një hile pas. Smartphone i ri nuk është aq praktik pasi sipërfaqja e tij është më e madhe se e smartphonave të tjerë.

Sipas Avenir, smartphone Energizer përmban një bateri prej 18,000 mAh, e mjaftueshme për të zgjatur rreth 50 ditë pa qenë nevoja për ta ngarkuar. IPhone X përmban një bateri 2,716 mAh, në krahasim, duke i dhënë P18K Pop më shumë se gjashtë herë kapacitet. Sipas Avenir, nëse dëshironi të përdorni P18K Pop, mund të kaloni 90 orë duke folur në telefon, 100 orë duke dëgjuar muzikë dhe 48 orë duke parë video. Përveç baterisë, telefoni gjithashtu përfshin 6 GB RAM, 128 GB hapësirë ​​ruajtëse dhe pesë kamera, dy prej të cilave janë front facing (selfie camera).

Pengesa e vetme por që vjen si një këmbim për baterinë afatgjatë të P18K Pop v, është madhësia e tij. Smartphone ka një  dendësi prej 18 milimetrash të trashë. Kjo është më shumë se dyfishi i trashësisë së iPhone X, që është 7.7 milimetra.  Megjithatë nëse zgjidhni cilësinë mbi rehatinë smartphone i ri Energizer është më se i vlefshëm dhe sipas Avenir, porositë për të do të merren në MËC dhe shpërndarjet do të fillojnë që këtë verë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *