Vendosni fjalën kyçe....

Protestuesi francez në karrigen me rrota rrëzohet në tokë, komentuesi “kryqëzojnë” policinë (Video)


Pamjet shqetësuese të keqtrajtimit të një protestuesi me aftësi të kufizuara të “Jelekëve të Verdhë” nga policia, janë bërë virale në rrjet duke nxitur shpërthimin e rrjeteve sociale.

Në video tregohet një protestues, që qëndron i ulur mbi një karrige me rrota, që përfshihet në një debat me fjalë me policinë anash rrugës. Kur protestuesi refuzon të lëvizë karrocën e tij, policia e merr atë dhe me forcë e largon atë nga rruga vetë duke e hipur anash rrugës.

Policia pastaj të shihet që ndjek personin që përpiqet të lëvizë karrigen nga balta, duke nxitur protestuesit e tjerë që të përfshihen dhe të ndihmojnë.

Njëri prej punonjësve të policisë më pas nxiton sërish drejt karrocës me rrota duke bërtitur; “ai është i armatosur” ndërsa ecën përpara. Më pas nuk duket qartë se çfarë ndodh por duket që personi me aftësi të kufizuara bie nga karroca dhe rrëzohet në tokë.

Mediat franceze raportuan se videoja ishte filmuar në Herault në Francën jugore, ku protestuesit kishin bllokuar një pikë kalimi për makinat si pjesë e protestave anti-qeveritare të cilat kanë tronditur Francën për javë të tëra.