Vendosni fjalën kyçe....

Pentagoni vendos 5200 trupa në kufi për ndalimin e karvanit me emigrantë nga amerika Latine


Ushtria amerikane do të vendosë mbi 5.200 trupa, duke përfshirë ushtarë të armatosur, për të mbështetur përpjekjet e Presidentit Donald Trump për të siguruar kufirin me Meksikën nga karvani emigrantëve që shkojnë drejt kufirit, tha një zyrtar i lartë amerikan të hënën.

Pentagoni më parë nuk pranoi koment mbi numrat e mundshëm të trupave, duke thënë se planifikimi ishte ende në proces për një mision që rrezikon tërheqjen e ushtrisë amerikane në një operacion të ngarkuar politikisht vetëm disa ditë përpara zgjedhjeve të 6 nëntorit në kongres.

Presidenti Donald Trump, i cili ka marrë mbi karvanin e emigrantëve të Amerikës Qendrore në tubimet e fushatës përpara votimit, tha në Tëitter se ushtria do të jetë në pritje të vargut – duke sugjeruar një rol shumë më të drejtpërdrejtë në përballjen me emigrantët sesa zyrtarët e mbrojtjes të SHBA më parë sugjeruar.

Shumë anëtarë të bandës dhe disa njerëz shumë të këqij janë të përziera në karvanin që shkon drejt kufirit tonë jugor”, tha Trump.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *