Vendosni fjalën kyçe....

Albana Vokshi: Urdhri i AKEP është antikushtetues


Deputetja e Partisë Demokratike ka reaguar lidhur me urdhrin e fundit të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), për regjistrimin e portaleve online në QKB.

Sipas Vokshit, e cila njëkohësisht është edhe Kryetare e Komisionit Parlamentar për Median, tha se urdhri i AKEP është antikushtetues dhe antiligjor.

“URDHËRI I AKEP-it, ANTIKUSHTETUES DHE ANTILIGJOR

Urdhëri i datës 15 Tetor i Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për regjistrimin e portaleve online në Qendrën Kombëtare të Biznesit dhe publikimin e NIPT-it në faqet e tyre është: 
– në shkelje të hapur të kompetencave që i njeh ligji për komunikimet elektronike; 
– në është shkelje flagrante të lirisë së shprehjes dhe lirisë së mediave, të garantuara nga neni 22 i Kushtetutës së Shqipërisë dhe neni 10 i Konventës Europiane për të Drejtat e Njeriut.

Si Kryetare e Komisionit Parlamentar për Median i kam kërkuar zyrtarisht kryetarit të AKEP-it pezullimin e menjëhershëm të këtij urdhëri antikushtetues dhe antiligjor.

Partia Demokratike mbetet e vendosur në mbrojtje të lirive dhe të drejtave themelore – siç është liria e shprehjes dhe e medias – përballë censurës shtetërore që do të instalojë Edi Rama.”, shkruan Vokshi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *