Vendosni fjalën kyçe....

Editorial

Shënime për Kinën

Autori: Edmond Bejtaj Shënime për Kinën (D.m.th për virusin që na erdhi nga Kina) 1- Nëse do flasim për lufte, virusi e ka fituar tashmë luftën me ne, përderisa na i ndryshoi zakonet e përditshme pa na lënë asnjë afat përfundimi të betejës apo mundësi armëpushimi, e po ashtu me…

Mos u bëj budalla, rri në shtëpi

Nga Elton Koritari Ndërgjegjësohu! Ditët e para janë të skeptikëve. Të teoristëve të “është një grip”. Të patriotëve të rakisë. Dhe sidomos të cinikëve të Facebook-ut. Pastaj vijnë vdekjet e para, por duken gjithsesi të largëta, sikur nuk janë tek Zogu i Zi apo në Allias por në një botë…

10 strategji të Diversionit

Nga Noam Chomsky “10 strategji të diversionit”… rregullat bazë të manipulimit mbi të cilat bazohen pushtetet në krizë legjitimiteti. Populli duhet ta ketë gjithnjë mendjen të zënë me tjetër gjësend dhe jo me problemet e vërteta. Për këtë: T’ia largosh vijimisht vëmendjen nga problemet sociale reale duke e kthyer drejt…

Afera e Mbetjeve

Nga Klodian Tomorri Një ditë më parë Agjencia Kombëtare e Ujësjellës Kanalizimeve lajmëroi fituesin e tenderit 15 milionë euro për mbylljen e venddepozitimit të mbetjeve në Porto Romano. E gjithë procedura u zhvillua e fshehtë, me negocim të drejtëpërdrejtë dhe kontrata e majme iu dha një kompanie të regjistruar vetëm…

Porno lajmet

Nga Klodian Tomorri Policja eskortë i tha në telefon Zogut se nuk është në rregull nga ajo poshtë dhe se i ka thënë doktoresha që duhet të vazhdojë kurën. Po deshe ta çoj edhe me foto që ta shohësh se jam me perioda- i ka thënë. Dhe të gjitha këto…

Opozita nuk duhet të mbështetet pa kushte

Nga Vehap Kola Komunitetet me rrjetë më të dendur horizontale të organizimit civil janë në gjendje të ndërtojnë më mirë normat e besimit, reciprocitetit dhe angazhimit qytetar, sipas politologut Robert Putnam. Këto norma çojnë drejt demokratizimit dhe funksionimit të mirë të demokracive pjesëmarrëse. Shoqëritë me një rrjetë të dendur horizontale…