Vendosni fjalën kyçe....

Apple do vonojë lëshimin e funksioneve të fuqizuara nga inteligjenca artificiale në Evropë


Apple do vonojë futjen e tre veçorive të reja të inteligjencës artificiale, sepse rregullat e teknologjisë së Bashkimit Evropian kërkojnë që ajo të sigurojë që prodhimet dhe shërbimet rivale të mund të funksionojnë me pajisjet e saj nga teknologjia e SHBA-së.

Apple nënvizoi shtytjen e saj të inteligjencës artificiale në fillim të këtij muaji me një sërë veçorish të reja dhe përmirësime për iPhone dhe pajisjet e tjera të saj për të rritur shitjet në rënie.

Ai tha se Apple Intelligence, që përdor AI për të krijuar tekst, pamje dhe përmbajtje të tjera me komandë, do jetë i disponueshëm në iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max dhe iPad dhe Mac me çipin e tij M1 dhe modelet e mëvonshme. IPhone Mirroring në MacOS Sequoia lejon që ekrani i telefonit të shikohet dhe të ndërveprohet me të në kompjuterët Mac.

Kompania tha të premten se tre veçori – Pasqyrimi i telefonit, përmirësimet e SharePlay Screen Sharing dhe Apple Intelligence – nuk do shpërndahen për përdoruesit e BE-së këtë vit për shkak të pasigurive rregullatore për shkak të Aktit të Tregjeve Dixhitale të BE-së (DMA).

“Në mënyrë të veçantë, ne jemi të shqetësuar se kërkesat e ndërveprimit të DMA-së mund të na detyrojnë të komprometojmë paprekshmërinë e prodhimeve tona në mënyra që rrezikojnë privatësinë e përdoruesit dhe sigurinë e të dhënave,” tha Apple në një email.