Vendosni fjalën kyçe....

Zelensky: Të gatshëm për bisedime me Putin nëse largon ushtrinë nga territori ukrainas


Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, deklaroi se është i gatshëm të zhvillojë bisedime paqeje me Rusinë vetëm nëse Rusia tërhiqet nga i gjithë territori ukrainas.

Në përfundim të samitit për paqen në Zvicër, Zelensky theksoi se presidenti rus Vladimir Putin nuk do të përfundonte luftën dhe duhej ndaluar me çdo mënyrë, qoftë me mjete ushtarake apo diplomatike.

Zelensky shtoi se ndihma perëndimore nuk ishte ende e mjaftueshme për të fituar luftën, por samiti tregoi se mbështetja ndërkombëtare për Ukrainën mbetet e fortë. Takimi përfundoi me dhjetëra vende që angazhoheshin për integritetin territorial të Ukrainës dhe miratuan një dokument përfundimtar. Megjithatë, disa vende pjesëmarrëse, përfshirë Indinë, Afrikën e Jugut dhe Arabinë Saudite, nuk e nënshkruan dokumentin.

Më shumë se 90 vende dhe organizata ndërkombëtare morën pjesë në samit. Rusia nuk u ftua dhe mbështetësi i saj më i madh, Kina, nuk ishte e pranishme, gjë që ngriti dyshime mbi efektivitetin e samitit.