Vendosni fjalën kyçe....

Kryebashkiaku rus thirrje burrave: Shkoni në shtëpi e lini gratë shtatzënë


Meshkujt duhet të punojnë më mirë dhe t’i mbarsin gratë e tyre, ka këmbëngulur kryebashkiaku i qytetit Nevinnomyssk në rajonin e Stavropolit në Rusinë jugore.

Fakti që në Nevinnomyssk, i cili ka një popullsi prej rreth 117,000, lindin vetëm rreth 700 fëmijë në vit është i pakënaqshëm, deklaroi Mikhail Minenkov në një video në kanalin e tij Telegram të mërkurën.

Ka arsye të ndryshme pse njerëzit të përmbahen nga të pasurit fëmijë, duke përfshirë “besimin se nuk kanë fituar para të mjaftueshme ose dëshirën për të jetuar për veten”, shkroi kryebashkiaku.

Megjithatë, ai këmbënguli se nivelet e ulëta të lindjeve janë një rrugë drejt “degradimit” të shoqërisë. “Nëse do jemi pak prej nesh, do humbasim kudo dhe në gjithçka,” paralajmëroi Minenkov.

Është e qartë se ka më shumë se 700 “gra të shëndetshme, të forta që janë të afta të bëhen nëna” në Nevinnomyssk, sipas kreut të qytetit.

 “Dua t’u drejtohem burrave. Këtë mbrëmje, shkoni me gratë tuaja, që pikërisht pas nëntë muaj të lindin jo 700, por 10,000 fëmijë”, ka shkruar ai.

Kryetari i bashkisë, i cili ka tre fëmijë, pranoi se komentet e tij “mund të duken naive dhe qesharake”. Por ai këmbënguli se zhvillimi i shoqërisë përmes sjelljes së më shumë fëmijëve në këtë botë është “programi kryesor i zhvillimit të qytetit tonë, rajonit tonë dhe Rusisë në tërësi”.

Agjencia shtetërore e statistikave Rosstat raportoi në fillim të këtij muaji se 1.16 milionë njerëz kanë lindur në Rusi midis janarit dhe nëntorit të vitit të kaluar. Ai tha se rënia natyrore e popullsisë është ulur me 19.3% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Rosstat prezantoi gjithashtu parashikimin e tij demografik për vitin 2046 në janar. Sipas skenarit më optimist, popullsia ruse do rritej me 4.59 milionë njerëz dhe do arrinte në 150.87 milionë deri në atë kohë. Skenari pesimist thotë se numri i njerëzve që jetojnë në vend mund të ulet me 15.4 milionë në 130.6 milionë në vitin 2046.