Vendosni fjalën kyçe....

Bitcoin ETF i BlackRock arrin në 1 miliardë dollarë në asete


Fondi i tregtuar me bitcoin spot (ETF) i BlackRock arriti 1 miliard dollarë në aktive në katër ditët e para të tregtimit, i pari që arriti momentin historik midis një grupi ETF të sapohedhura që gjurmojnë çmimet e bitcoin spot, treguan të dhënat e J.P.Morgan.

Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) miratoi gati një duzinë ETF që gjurmonin kriptomonedhën më të madhe në botë javën e kaluar, pas vitesh shtytje rregullatore.

Që nga hedhja në treg, BlackRock dhe Fidelity kanë tërhequr pjesën më të madhe të rrjedhjeve hyrëse pasi tarifat më të ulëta dhe njohja e emrit duket se janë faktorë kyç në tërheqjen e investitorëve deri më tani.

iShares Bitcoin ETF i BlackRock, hap një skedë të re me 1.07 miliardë dollarë aktive të grumbulluara nën menaxhim që nga 17 janari, e ndjekur nga 874.6 milionë dollarë nga Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF, treguan të dhënat e J.P.Morgan.

Nëntë ETF-të e sapoprezantuara kanë tërhequr 2.90 miliardë dollarë rrjedhje investimesh në katër ditët e para të tregtimit.

Megjithatë, Grayscale Bitcoin Trust, i cili u shndërrua nga një fond i mbyllur në një ETF, ngarkon tarifën më të lartë në krahasim me ETF-të e sapoprezantuara dhe ka dëshmuar 1.62 miliardë dollarë dalje në katër ditët e para.