Vendosni fjalën kyçe....

Pamjet e pazakonta, i pastrehu në Nju Jork mbulohet nga brejtësit (Video)


Çfarë është më e keqe se të gjesh një person të pastrehë duke fjetur keq në një stacion metroje të Nju Jorkut? Gjetja e një personi të pastrehë duke fjetur me rreth 50 minj në një jastëk.

Ndërsa problemi i minjve të Nju Jorkut ka qenë një burim shqetësimi për dekada, gjendja është rritur në nivele të papara vitet e fundit.

Kushtet e këqija sanitare, infrastruktura e shkatërruar, mungesa e fondeve publike dhe pakësimi i grumbullimit të plehrave kanë kontribuar të gjitha në problemin e minjve.

Popullsia e minjve po lulëzon aq shumë sa edhe kur 90% e popullsisë së minjve të qytetit u mbytën gjatë stuhisë Ida të vitit 2021, ajo ende la pothuajse aq minj sa njerëz, diçka që u konsiderua një shaka vetëm disa dekada më parë.

Pavarësisht përpjekjeve të tilla si punësimi i një ‘Car Rat’ me pagesë të lartë, ngritja e një linje telefonike për minjtë dhe  rregullimit të kanalizimeve, problemi nuk duket se po merr zgjidhje.