Vendosni fjalën kyçe....

Meta: Rama të heqë dorë njëherë e përgjithmonë nga ndërhyrja në punët e brendshme të Kosovës


Pas Sali Berishës, edhe kryetari i Partisë së Lirisë Ilir Meta ka reaguar për fjalën e kryeministrit Rama në konferencën e sotme në komunikimin me gazetarët, për ngjarjet e fundit në Kosovë.

Meta kërkesën e Ramës për vendosjen e Veriut të Kosovës nën kontrollin e KFOR-it, e cilëson thjesht si përsëritje të mesazheve dhe tezave të Vuçiçit, për ta konsideruar këtë zonë një konflikt të ngrirë.

Meta shton se Kryeministri i Shqipërisë duhet të heqë dorë njëherë e përgjithmonë nga ndërhyrja në punët e brendshme të Kosovës.

“Dënoj me forcë deklaratat e kryeministrit Rama dhe paralelizmat që ai bën për Veriun e Kosovës me situatën në Donbas.

Gjendja shumë e rënduar në Veriun e Kosovës është  administruar me profesionalizmin më të lartë nga policia dhe institucionet e shtetit të Kosovës.

Ne mbështesim plotësisht autoritetet kushtetuese të Republikës së Kosovës, të cilat po ushtrojnë të drejtat e tyre në ruajtje të rendit publik, territorit dhe sovranitetit të vendit.

Kërkesa e Ramës për vendosjen e Veriut të Kosovës nën kontrollin e KFOR-it është thjesht përsëritje e mesazheve dhe tezave të Vuçiçit, për ta konsideruar Veriun e Kosovës një konflikt të ngrirë, duke i bërë shërbim projektit Serb të ndarjes së Kosovës, ndërkohë që Republika e Kosovës është sot një shtet i pavarur, demokratik, multietnik, i njohur në arenën ndërkombëtare.

Kryeministri i Shqipërisë duhet të heqë dorë njëherë e përgjithmonë nga ndërhyrja në punët e brendshme të Kosovës.

Detyra e tij kushtetuese dhe përgjegjësia e tij është që të dënonte rreptë agresorët dhe provokuesit serbë dhe t’i kërkonte Serbisë njohjen e Kosovës, si dhe nënshkrimin dhe zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit dhe aneksit të Ohrit.”- thotë Meta.