Vendosni fjalën kyçe....

Policia godet grupin shqiptar të kultivimit të kanabisit në Spanjë, 13 të arrestuar


Policia spanjolle ka goditur një organizatë kriminale me bazë në Benidorm, dedikuar kultivimit të marijuanës në provincën e Alicante për shpërndarjen e saj të mëvonshme në të gjithë Evropën. Operacioni i policisë ka kulmuar me shpërbërjen e plotë të organizatës kur u arrestuan trembëdhjetë anëtarët që e përbënin atë, dhjetë burra dhe tre gra, të gjithë me kombësi shqiptare, me përjashtim të njërës prej grave që ishte me kombësi spanjolle, që urdhëroi pranimin e tyre. në burg. për tre nga të arrestuarit kryesorë.

Hetimi policor nisi si rezultat i informacioneve të ndryshme që grupi hetimor trajtonte për ekzistencën e një grupi kriminal me qendër në provincën e Alicante-s dhe më konkretisht në qytetin Benidorm dhe rrethinat e tij, ku organizata do të kultivonte marijuanë për shpërndarje të mëvonshme. në nivel evropian.

Kështu, së bashku me këto hetime fillestare nga hetuesit, janë marrë edhe informacione nga një prej kompanive të shpërndarjes së energjisë elektrike që bashkëpunon ngushtë me Forcat dhe Organet e Sigurisë së Shtetit për zbulimin e mashtrimeve në furnizimin me energji elektrike.

Informacioni i dhënë nga kompania elektrike tregonte konsum të tepërt të energjisë elektrike me humbje në rrjet nga ndërtesa dhe shtëpi të ndryshme industriale në qytetin e Benidorm të Alicante.

Për këtë arsye, agjentët nisën një hetim për zbardhjen e këtij konsumi të tepruar që në përgjithësi tenton të zbulojë instalime elektrike mashtruese ose të paligjshme që furnizojnë me energji elektrike kulturat e marijuanës në ambiente të mbyllura, siç u zbulua më vonë nga hetimi.

Agjentët kryen vëzhgime të shumëfishta në vendet e hetuara, nëpërmjet të cilave mundën të identifikonin trembëdhjetë anëtarët e komplotit, duke përcaktuar se ata formonin një organizatë kriminale të strukturuar në mënyrë të përsosur dhe hierarkike, ku secili prej tyre luante një rol të veçantë.

Kështu, ndaj këtyre personave u kryen ndjekje diskrete, përmes të cilave zbuluan se marihuana kultivohej në shtëpi dhe magazina të ndryshme industriale të vendosura në qytetet Benidorm, La Nucía, El Albir dhe Almoradí, më pas mblidhej dhe transportohej për t’u shpërndarë në vende të ndryshme të Evropës.

Në këtë mënyrë, pasi u gjetën të gjitha provat, u krye operacioni, në të cilin, falë bashkëpunimit gjyqësor, u bënë tetë kontrolle në banesat dhe objektet industriale të hetuara; tre prej tyre në shtëpi në qytetet e Benidorm, tre në La Nucía, një në El Albir dhe e fundit në Almoradí.

Në kontrollet e kryera u sekuestruan 1490 bimë marihuanë në gjendje të avancuar zhvillimi dhe lulëzimi, 350 gramë sytha marihuanë, 7000 euro cash, tre automjete të përdorura nga të arrestuarit për transportin e drogës, përfshirë një kamion të vogël, një end jet ski dhe mjete të shumta për kultivimin dhe trajtimin e këtyre lëndëve narkotike.

Nga trembëdhjetë të arrestuarit, dymbëdhjetë prej tyre me kombësi shqiptare dhe një grua me kombësi spanjolle, nga mosha 18 deri në 51 vjeç, dhjetë ishin burra dhe tre gra, njëmbëdhjetë prej të cilëve u vunë në dispozicion të Gjykatës Hetimore në detyrë në Benidorm. dhe dy u lanë të lirë pasi dhanë një deklaratë në komisariat, në pritje të paraqitjes në gjykatë, duke urdhëruar përfundimisht hyrjen në burg për tre prej të arrestuarve.