Vendosni fjalën kyçe....

Këngëtari Kelly dënohet me 20 vite burg për krime seksuale me të mitur


Këngëtari R. Kelly u dënua nga gjykata federale me 20 vjet burg për krime seksuale ndaj fëmijëve, pasi një juri zbuloi se ai kishte filmuar tre video duke abuzuar me një vajzë (të pagëzuar nga ai) 14-vjeçare.

Gjykatësi vendosi që i gjithë dënimi me burg, përveç një viti, do të kryhej në të njëjtën kohë me një dënim të mëparshëm 30-vjeçar që Kelly mori pasi një gjykatë në Brooklyn e dënoi atë për shantazh dhe trafik seksual.

Juria në Çikago e dënoi Kelly për gjashtë nga 13 akuzat e ngritura kundër tij në lidhje me abuzimin seksual gjatë viteve 1990, duke përfshirë tre akuza për detyrimin e të miturve në aktivitet seksual dhe tre për prodhimin e kasetave seksuale që përfshinin një të mitur. Ai u lirua nga akuza se kishte tentuar të pengonte një hetim të mëparshëm për abuzimin e të pagëzuarës nga ai, dhe dy akuza të tjera për joshjen e të miturve për të bërë seks.

Prokurorët federalë argumentuan se Kelly, 56 vjeç, meritonte 25 vjet burg mbi dënimin e tij të mëparshëm, duke përmendur “mungesën e pendimit” të këngëtarit si një arsye që ai do të përbënte rrezik për shoqërinë nëse lirohej.

Mënyra e vetme për tu siguruar që ai të mos kryejë sërish veprën penale është vendosja e një dënimi që do ta mbajë në burg për pjesën tjetër të jetës”, tha në gjykatë të enjten Jeannice WËilliams Appenteng, një nga prokurorët e çështjes.

Ashtu si në gjyq, Kelly qëndroi kryesisht i heshtur gjatë seancës së dënimit, duke refuzuar të fliste në emër të tij.

Vendimi vjen pas një beteje të gjatë ligjore në Çikago, ku Kelly dikur shihej gjerësisht me krenari si produkt i anës jugore të qytetit. Në vitin 2008, ai u shpall i pafajshëm nga akuzat për prodhimin e imazheve të abuzimit seksual me të mitur dhe me të pagëzuarën e tij, ku disa juristë u thanë gazetarëve se ishin ndikuar nga mungesa e dëshmisë së gruas së re. Ajo kishte mohuar para një jurie të madhe se ajo ishte personi në një kasetë famëkeqe që prokurorët thanë se tregonte Kelly-n duke abuzuar seksualisht dhe duke urinuar mbi të.

Por në gjyqin federal të vitit të kaluar, i cili pasoi rilindjen e shqyrtimit mbi trajtimin e vajzave dhe grave të reja nga zoti Kelly, gruaja mori qëndrimin, duke e identifikuar veten si vajza e mitur që abuzohej në tre video, pjesë të të cilave iu shfaqën jurisë. .

Në seancën dëgjimore të së enjtes, një avokat i gruas – e identifikuar në gjykatë si Jane – lexoi një deklaratë se si abuzimi i përsëritur seksual ndikoi në jetën e saj, duke kërkuar që Kelly të dënohej në burg “për aq kohë sa e lejon ligji”.

Unë kurrë nuk do të jem në gjendje të zbuloj pornografinë e fëmijëve,” tha ajo në deklaratë, e cila u lexua nga avokati i saj, Christopher Brown. “Asnjë lloj terapie nuk do të më bëjë normale.”