Vendosni fjalën kyçe....

Breitbart: Administrata Biden liroi mbi 150 mijë kalues kufiri në SHBA pa data gjyqi verën e vitit 2021


Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) i presidentit Joe Biden liroi më shumë se 150,000 kalues të kufirit dhe të huaj që u futën në vend në mënyrë të paligjshme, pa një njoftim për paraqitje (NTA) në gjykatën e emigracionit, në Shtetet e Bashkuara në verën e vitit 2021, raporton Breitbart.

Si pjesë e një padie kundër rrjetit të gjerë ‘Catch and Release’ të Biden, Prokurori i Përgjithshëm i Floridës, Ashley Moody, mori pamjet e brendshme të DHS që zbulonin shkallën në të cilën agjencia liroi qindra mijëra kalimtarë të kufirit dhe të huaj të paligjshëm në brendësi të SHBA-së pa datat e gjyqit.

Në veçanti, një zyrtar i Emigracionit dhe Zbatimit të Doganave (ICE) mund të dëgjohet duke u thënë agjentëve se më shumë se 150,000 kalimtarë të kufirit dhe të huaj të paligjshëm u lëshuan në brendësi të SHBA në verën e vitit 2021. DHS e Biden filloi praktikën në mars 2021.

“Ju e dini gjatë verës, ne kishim mbi 150,000 njerëz që erdhën,” thotë zyrtari i ICE.

“Atyre iu dha një copë letër që thoshte: “Gjeni dikë në ICE” dhe kjo ishte pothuajse e gjitha. Nuk ka pasur asnjë përpunim. E di që kjo nuk është diçka që ju kërkuat dhe mund t’ju siguroj se askush në programin kriminal të alienëve nuk e kërkoi këtë.”

Moody sugjeroi në një deklaratë se administrata Biden po liron në mënyrë proaktive kalimtarët e kufirit dhe të huajt e paligjshëm në qytete dhe qytete amerikane pa asnjë qëllim për t’i dëbuar ata edhe nëse zbulohet se nuk kanë kërkesa të vlefshme për azil.

“… ky ka qenë plani i kësaj administrate gjatë gjithë kohës,” tha Moody.

Vlerësimet e fundit tregojnë se nga shkurti i vitit 2021 deri në tetor 2022, DHS e Bidenit ka lëshuar të paktën 1.4 milionë kalimtarë të kufirit dhe të huaj të paligjshëm në brendësi të SHBA. Shumë prej atyre që u liruan vitin e kaluar iu dhanë vetëm Njoftimet për Raportim (NTR), të cilat u kërkonin të ardhurve të kontrollonin me ICE kudo që të rivendoseshin.