Vendosni fjalën kyçe....

Pentagoni drejtoi programin e rekrutimit të Call of Duty – Media


Duke luftuar për të tërhequr rekrutët e rinj, Ushtria e SHBA-së ishte e përgatitur të shpenzonte miliona dollarë në turne të sporteve elektronike, sponsorizime të lojërave të njohura të Call of Duty dhe ngjarje të tjera të lojërave online, sipas dokumenteve të brendshme të marra nga Motherboard i VICE.

Sponsorizimet nuk u realizuan kurrë në shumë raste, pasi ushtria anuloi shpenzimet e saj pasi botuesi i Call of Duty, Activision, u përball me ankesa për ngacmime seksuale vitin e kaluar.

Një dokument udhëzon ushtrinë të ‘përqendrohet në rritjen e numrit të femrave, zezakëve dhe hispanikëve’. Dokumentet u morën nga Motherboard përmes një kërkese të Aktit të Lirisë së Informacionit (FOIA).

Ndër ngjarjet që donte të sponsorizonte ishte Liga e Sporteve të Kolegjeve dhe Universiteteve Historikisht me Ngjyrë (HBCUs) të platformës Tëitch. Ushtria planifikoi të shpenzonte 1 milion dollarë për atë ngjarje.

Call of Duty shihej si një ‘vegël potencialisht e dobishme për shenjimin e rekrutimin’, shpjegoi Motherboard.

Ushtria dëshironte të shpenzonte 750,000 dollarë në Call of Duty League Esports zyrtare dhe në shërbimin e transmetimit Paramount+, si dhe 200,000 dollarë për sponsorizimin e versionit celular të lojës.

Dokumentet sugjeronin që lojtarët që shikonin reklamat e ushtrisë do merrnin monedha në lojë. Transmetuesi i njohur Stonemountain64, me një audiencë prej më shumë se 2.3 milionë ndjekësish, ishte gjithashtu në linjë për t’u sponsorizuar me 150,000 dollarë.

Ushtria vendosi të ‘pushojë të gjitha aktivitetet’ me Activision pasi u shfaqën akuza për ngacmim seksual në gusht 2021. As Activision dhe as Ushtria e SHBA-së nuk komentuan në Motherboard.

Në qershor, NBC raportoi se çdo degë e ushtrisë amerikane është prapa në objektivat e saj të rekrutimit për vitin 2022. Gazeta citoi një studim të brendshëm të Departamentit të Mbrojtjes, i cili zbuloi se vetëm 9% e qytetarëve të kualifikuar të moshës 17 deri në 24 vjeç kanë ndonjë qëllim për të shërbyer në forcat e armatosura , numri më i ulët që nga viti 2007.