Vendosni fjalën kyçe....

Greva treditore e hekurudhave në Belgjikë paralizon transportin në vend


Një grevë treditore e punonjësve të hekurudhave në Belgjikë po shkakton problem në sistemin e transportit të vendit.

Sindikatat e hekurudhave filluan një grevë të hënën vonë, duke u ankuar te qeveria për buxhetin e ulët, infrastrukturë të pamjaftueshme, dështim në përmirësimin e kushteve të punës së punëtorëve dhe mungesë të personelit.

Tre të katërtat e shërbimeve të trenave në të gjithë vendin janë anuluar. Gjysma e trenave do funksionojnë të mërkurën dhe të enjten.

Pamundësia për të përdorur trenat, një zgjedhje popullore për transportin e përditshëm urban dhe ndërqytetës, shkaktoi rritjen e kërkesës për transport rrugor. Trafiku në vend u ndërpre keqazi.

Ajo gjithashtu ndërpreu shërbimet hekurudhore ndërkufitare midis Holandës dhe Belgjikës.

Gjithsej nëntë trena midis vendeve fqinje, pesë trena ndërqytetës nga Amsterdami në Bruksel dhe katër që shkojnë në drejtimin tjetër, janë anuluar.

Sipas kompanisë holandeze të trenave NS, greva ka të ngjarë të vazhdojë të ndihet të paktën deri të enjten.