Vendosni fjalën kyçe....

Trump mund të ketë më shumë dokumente të klasifikuara – NYT


Departamenti Amerikan i Drejtësisë beson se ish-presidenti Donald Trump ende mban dokumente të Shtëpisë së Bardhë, raportoi të enjten New York Times (NYT). Sipas gazetës, departamenti po vlerëson planet për të tërhequr dosjet e supozuara.

Gazeta pretendoi se një zyrtar i lartë i Departamentit të Drejtësisë kontaktoi me ekipin ligjor të Trump në javët e fundit, duke i informuar ata se zyrtarët besojnë se Trump nuk i ka kthyer të gjitha dokumentet që mori nga Shtëpia e Bardhë në fund të mandatit të tij. Është e paqartë se çfarë provash ka departamenti për të mbështetur dyshimet.

Avokatët e Trump më pas debatuan se si të procedohej, me disa që argumentuan në favor të lejimit të një pale të tretë për të kontrolluar pronën e Trump në Mar-a-Lago për më shumë dosje, dhe të tjerë argumentuan në favor të rezistencës. Sipas NYT, grupi i fundit fitoi.

Një numër i madh agjentësh të armatosur të FBI-së kontrolluan rezidencën Mar-a-Lago në gusht, duke pretenduar se Trump kishte marrë me vete rreth 15 kuti me letra të klasifikuara në Florida dhe se një kontroll në ambientet do të zbulonte prova.

Trump këmbëngul se ai deklasifikoi gjithçka që çoi në Mar-a-Lago dhe akuzoi FBI-në dhe Departamentin e Drejtësisë për orkestrimin e një ‘gjuetie shtrigash’ kundër tij.

“Ata më kanë në shënjestër sepse duan të më mbyllin gojën, t’iu mbyllin gojën juve dhe të heshtin lëvizjen tonë të mahnitshme MAGA.” – i tha ai para një turme mbështetësish në Miami, Florida, të mërkurën. Besohet gjerësisht se Trump po përgatitet të kandidojë sërish për postin në vitin 2024 dhe ka sugjeruar se Departamenti i Drejtësisë mund të bëjë një aktakuzë kundër tij për të prishur fushatën.

NYT pretendoi se zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë tani po shqyrtojnë se si të ndjekin dokumentet e supozuara të marra, qoftë duke lëshuar një fletëthirrje e duke siguruar një urdhër tjetër kontroll ose duke detyruar Trump-in të deklarojë nën betim se ai ka kthyer gjithçka.

As Departamenti i Drejtësisë dhe as avokatët e Trump nuk e kanë komentuar këtë histori.