Vendosni fjalën kyçe....

Pekini arrestoi 1.43 milionë persona në një fushatë sigurie 100-ditore përpara Kongresit të 20-të të Partisë Komuniste – Media


Pekini ka arrestuar 1.43 milionë kinezë në një fushatë sigurie tre mujore përpara takimit kombëtar të Partisë.

Megjithatë, jo të gjithë të arrestuarit ishin kriminelë. Autoritetet po kërkojnë masa të forta sigurie ndërsa po afrohet Kongresi i 20-të Kombëtar i Partisë Komuniste Kineze (CCP), i planifikuar për në tetor.

Në një konferencë për shtyp më 27 shtator, Ministria e Sigurisë Publike shpalli suksesin e fushatës: Deri më sot, operacioni ka zgjidhur më shumë se 640,000 çështje penale dhe ka arrestuar më shumë se 1.43 milionë njerëz.

Megjithatë, shumë të ashtuquajtur të dyshuar janë thjesht qytetarë të zakonshëm kinezë, si disidentë, aktivistë, kërkues shkencorë, të krishterë dhe adhurues të Falun Gong.

Pekini pretendon se operacioni ishte ‘grushti i fortë’ i nevojshëm për të mbrojtur grupet e prekshme, si gratë, të miturit, të moshuarit dhe të paaftët.

Edicioni në gjuhën kineze i ‘The Epoch Times’ mësoi se policia shënjestroi shumë persona që nuk janë kriminelë.