Vendosni fjalën kyçe....

Pedagogët takohen me Ministren, nuk ka dakordësi për rritje pagash


Një grup pedagogësh kanë përfunduar takimin me Ministren e Arsimit dhe Sportit Evis Kushin lidhur me kërkesat e tyre që në qendër kanë rritjen e pagave.

Në një deklaratë për mediat pedagogu tha se për pagat nuk arrit dakordësi ndërsa u morrën vesh për transparencën e shpenzimeve si dhe për doktoraturat.

“Në momentin që di kuptohet që synimi i kërkesave tona është synimi për një arsim të lartë cilësor, që studentët të studiojnë në Shqipëri. Ne në kërkesat tona kamë qenë minimaliste, megjithëse ministria pre. Jemi në pritje të një feedback për kërkesat që ramë dakord me ministrinë. Nuk mbeti gjë tjetër veçse të vazhdojmë protestat, protesta e 5 tetorit nuk anulohet. Për rritjen e pagës nuk është arritur një dakordësi. 180 euro ministrisë i duket hataje, nën 200 euro na duket tallje.

Ramë dakord në lidhje me transparencën te U-transprenca të shpenzimeve të universiteteve. Premtoi që do u kërkojë universiteteve me shkresë që qytetarët të kenë njohuri sesi shpenzohen paratë publike. Për pikën në lidhje me doktoraturat, me kushte për të marrë titullin profesor. Mund të rregullohet se është një non sens. Ramë dakord për një rikonceptim të orës mësimore. U ra dakord që do analizohet në tërësi që të mund të vihet një koeficient. 23% që i është vënë për tatim. Ministrja tha se do rakordohej me rektoratet”, tha një nga pedagogët.