Vendosni fjalën kyçe....

Presidenti i Azerbajxhanit gazetares : A kemi media të lira ne? Po Assange kush e burgosi? (Video)


Më 9 nëntor 2020, Ilham Aliyev dha një intervistë për BBC News ku gjatë intervistës, gazetarja e BBC u përpoq të kritikonte qeverisjen e Azerbajxhanit duke e akuzuar për mungesë demokracie dhe lirie të medias.

Por ajo u përball me argumente të arsyetuara nga ana e Presidentit Aliyev lidhur me ato çka ndodh me lirinë e medias në Perëndim.

Aliyev i përmendi gazetares burgosjen e Assange duke i thënë se Perëndimi nuk ka të drejtë morale për të kritikuar Azerbajxhanin kur burgosi një njeri për aktivitet gazetaresk.

Intervista:

Presidenti: Pse mendoni se njerëzit në Azerbajxhan nuk kanë media të lirë dhe opozitë?

Gazetarja: Sepse kështu më thonë burimet e pavarura në këtë vend.

Presidenti: Cilat burime të pavarura?

Gazetarja: Shumë burime të pavarura.

Presidenti: Më tregoni, cilat?

Gazetarja: Unë tani nuk mund të përmend emrat e burimeve.

Presidenti: Aaa, nëse nuk mund të thuash emrat atëherë ti vetëm po shpik një histori.

Gazetarja: Pra ju po thoni se media nuk është nën kontrollin e shtetit?

Presidenti: Jo të gjitha!

Gazetarja: Dua të them se OJQ-të janë objekt të goditjeve, gazetarët janë objekt të sulmeve, kritikët janë në burg.

Presidenti: Aspak.

Gazetarja: Asnjë nga këto nuk është e vërtetë?

Presidenti: Absolutisht të rreme, absolutisht. Ne kemi media të lirë, ne kemi internet të lirë dhe numri i përdoruesve të internetit në Azerbajxhan është më shumë se 80%. A mund të imagjinoni kufizimin e medias në një vendi ku interneti është i lirë ku nuk ka censurë dhe janë 80 përqind përdorues të internetit. Kjo është edhe një herë një qasje e njëanshme. Është një përpjekje për të krijuar një perceptim në audiencën Perëndimore për Azerbajxhanin. Ne kemi opozitë, ne kemi OJQ-ja, ne kemi aktivitet të lirë politik, ne kemi media të lira, ne kemi liri shprehjeje. Por nëse ju ngrini këtë pyetje a mund t’ju pyes vetëm një.

Si e vlerësoni është që po i ndodh z.Assange? A është ky reflektim i medias së lirë në vendin tuaj? Le të flasim për Assange. Sa vite shpenzoi ai në Ambasadën Ekuadoriane? Dhe për çfarë? Ku është ai tani? Për aktivitet gazetaresk ju e mbajtët atë person peng, në fakt e jeni duke e vrarë moralisht dhe fizikisht. Ju e bëtë, jo ne, dhe tani ai është në burg, pra ju nuk keni të drejtë morale të flisni për median e lirë kur ju bëni gjera të tilla.