Vendosni fjalën kyçe....

CDC manipuloi të dhënat e studimit për të treguar se vaksinat Covid-19 janë të sigurta për gratë shtatzëna


Nga The Exposé

Në korrik 2021, The Exposé zbuloi ekskluzivisht se si të dhënat ishin manipuluar nga shkencëtarët që kryenin një studim në terren për CDC për të treguar se vaksinat Covid-19 ishin të sigurta për t’u përdorur gjatë shtatzënisë.

Autorët pohuan se numri i njerëzve që pësuan një abort spontan (abort) gjatë studimit ishte 104 nga 827 shtatzëni të përfunduara, duke barazuar rrezikun e abortit me 12.6%; 7 – 12% më e ulët se rreziku i abortit në popullatën e përgjithshme.

Megjithatë, analiza vërtetoi se këto shifra ishin jashtëzakonisht mashtruese për faktin se nga 827 shtatzënitë e përfunduara, 700 prej tyre ose 86% e grave kishin marrë një dozë ose të vaksinës Pfizer ose të asaj Moderna kundër Covid-19 gjatë tremujorit të tretë të shtatzënisë që do të thotë se ishte e pamundur që ato të pësonin një abort për shkak të faktit se ato mund të ndodhin vetëm para javës së 20-të të shtatzënisë.

Kjo do të thotë se vetëm 127 gra morën ose vaksinën Pfizer ose Moderna Covid-19 gjatë tremujorit të parë/të dytë, me 104 nga gratë që fatkeqësisht humbën foshnjën e tyre.

Prandaj shkalla e incidencës së abortit ishte 82%, jo 12.6% siç paraqitet në gjetjet e studimit dhe autorët e studimit që atëherë kanë pranuar se kanë bërë një gabim, duke lëshuar një korrigjim gjashtë muaj më vonë, sepse studimi është përdorur për të justifikuar vaksinimin Covid-19 të grave shtatzëna dhe nënave të reja në mbarë botën.

Por tani dy studiues nga Zelanda e Re kanë rianalizuar studimin dhe u kanë bërë thirrje vendeve që të ndalojnë menjëherë administrimin e vaksinave Covid-19 tek gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji për shkak të gjetjeve jashtëzakonisht shqetësuese.

Korrigjimi zgjidhi disa nga çështjet, por ka ende të tjera, sipas Dr. Simon Thornley, një lektor i vjetër në Seksionin e Epidemiologjisë dhe Biostatistikës në Universitetin e Auckland, dhe Dr. Aleisha Brock, një tjetër studiuese në Zelandën e Re.

Sipas Dr Thronley: “Përfundimet e artikullit nuk kanë ndryshuar në mënyrë thelbësore pasi ne besojmë se është e garantuar nga rianaliza jonë në lidhje me ekspozimin e hershëm ndaj vaksinës në shtatzëni, gjë që tregon një rritje të konsiderueshme të rrezikut nga sfondi”.

Thornley dhe Brock rianalizuan të dhënat dhe llogaritën se incidenca e abortit në tremujorin e parë ishte në fakt 82 për qind (siç është konkluduar më parë nga The Exposé) në një punim të botuar në Science, Public Health Policy and the Law.

Nga 827 shtatzënitë e raportuara përmes regjistrit V-Safe, të operuar nga CDC, 712 rezultuan në një lindje të gjallë. Pothuajse të gjitha ishin në mesin e grave që ishin vaksinuar në tremujorin e tretë. Nga shtatzënitë e tjera, 104 rezultuan me abort. Shumica e tyre kanë ndodhur para javës së 13-të të shtatzënisë.

Duke përdorur të dhëna nga studimi dhe disa vlerësime, studiuesit e Zelandës së Re llogaritën se abortet spontane ndodhën në 81.9 përqind deri në 91.2 përqind të grave që ishin vaksinuar para javës së 20-të të shtatzënisë.

Thornley dhe Brock përfundojnë në analizën e tyre duke ethënë se ata ‘vënë në dyshim përfundimet e Shimabukuro et al. studim për të mbështetur përdorimin e vaksinës mRNA në shtatzëninë e hershme, e cila tani është përfshirë me ngut në shumë udhëzime ndërkombëtare për përdorimin e vaksinave, duke përfshirë Zelandën e Re’.

“Supozimi se ekspozimi në grupin e tremujorit të tretë është përfaqësues i efektit të ekspozimit gjatë gjithë shtatzënisë është i diskutueshëm dhe injoron përvojën e kaluar me barna të tilla si talidomidi. Dëshmia e sigurisë së produktit kur përdoret në tremujorin e parë dhe të dytë nuk mund të përcaktohet derisa këto grupe të jenë ndjekur të paktën në periudhën perinatale ose sigurinë afatgjatë të përcaktuar për cilindo nga foshnjat e lindura nga nëna të vaksinuara gjatë shtatzënisë,” shtuan ata.

Studiuesit e CDC arritën në përfundimin se gjetjet e tyre nuk treguan ndonjë sinjal të dukshëm sigurie midis grave shtatzëna që morën vaksinat Pfizer ose Moderna. Ata thanë se gjetjet e tyre nuk përfaqësonin domosdoshmërisht pozicionin e CDC.

Dr Brock dhe Dr Thornley nuk pajtohen plotësisht dhe deklarojnë se duke marrë parasysh provat e paraqitura në analizën e tyre, ata sugjerojnë ‘tërheqjen e menjëhershme të përdorimit të vaksinës mRNA në shtatzëni dhe atyre që ushqejnë fëmijët me gji, së bashku me tërheqjen e vaksinave mRNA për fëmijët, derisa të përcaktohen të dhëna më bindëse në lidhje me sigurinë dhe ndikimet afatgjata në fertilitet, shtatzëni dhe riprodhim në këto grupe’.

Sipas të dhënave më të fundit të kartonit të verdhë MHRA, të cilat përfshijnë raporte të reaksioneve të padëshiruara ndaj vaksinave të Covid-19 (përllogaritur midis 1 – 10% të reaksioneve negative janë raportuar në të vërtetë) të dorëzuara deri më 28 tetor 2021, gjithsej 623 gra kanë raportuar se kanë vuajtur nga një abort spontan si një reagim negativ ndaj një injeksioni Covid-19. Kjo përfshin 369 raporte të bëra kundër injeksionit të mRNA të Pfizer.