Vendosni fjalën kyçe....

Policia e Otavës ndërhyn kundër protestuesve për të zhbllokuar kryeqytetin


Policia kanadeze u përball sot me radhët e protestuesve kundër vaksinimit me detyrim në Otava. Demonstruesit janë rrethuar, mediave u është thënë nga forcat e rendit të “rrinë në distancë” dhe arrestimet dhe sekuestrimi i automjeteve kanë filluar.

Policia e Otavës njoftoi të premten në mëngjes se kishte arrestuar 15 persona dhe kishte tërhequr katër automjete të përfshira në kolonën kundër mandatit të Lirisë që ka bllokuar trafikun në kryeqytetin kanadez për tre javët e fundit. Njoftimi erdhi një ditë pasi zona e protestës u rrethua me gardhe dhe barrikada dhe dy nga organizatorët e demonstratës u arrestuan.

Më herët, policët paralajmëruan se kushdo që qëndron “brenda zonës së paligjshme të protestës mund të arrestohet”. Reporterëve të medias iu kërkua gjithashtu të largoheshin nga zona e menjëhershme dhe “të qëndronin jashtë operacioneve të policisë për sigurinë tuaj”, me policinë e Otavës që paralajmëroi gazetarët se ata mund të arrestoheshin nëse “gjendeshin brenda zonave që i nënshtrohen zbatimit të ligjit”.

Mes goditjes, disa protestues kanë refuzuar të largohen. Pas arrestimeve të së premtes në mëngjes, radhët e demonstruesve u lidhë me njëri tjetrin për t’u përballur me radhët e policisë së trazirave.

Protestuesit duket se janë më të shumtë në numër se policia në disa vende. Megjithatë, një video e postuar në mediat sociale tregon një grup të madh demonstruesish që bllokojnë rrugën e oficerëve që avancojnë. Disa në mesin e këtij grupi thuhet se sollën fëmijët e tyre me vete, duke bërë që policia të paralajmërojë se do t’i çojë këta fëmijë në “një vend të sigurt”.