Vendosni fjalën kyçe....

Meta në krah të fermerëve: Po detyrohen të braktisin vendin, të bëhemi bashkë e të shpëtojmë Bujqësinë


Pas protestës së mbajtur sot nga fermerët e Devollit e Bilishtit, presidenti Ilir Meta ka kërkuar mbështetje për sektorin e Bujqësisë.

Presidenti ngre shqetësimin se investitorët e rinj të Bujqësisë po braktisin punën e tyre këtu dhe po ikin emigrantë jashtë vendit.

“TË GJITHË BASHKË PËR TË MBËSHTETUR BUJQËSINË, BLEGTORINË DHE AGROTURIZMIN!

TË GJITHË BASHKË KUNDËR SHPOPULLIMIT DHE SHKRETIMIT TË KRAHINAVE MË TË BUKURA DHE PATRIOTIKE TË SHQIPËRISË!
Shkatërrimi i investimeve kurajoze në Bujqësi, çmontimi i serave dhe i stallave është mjerimi i vërtetë i saj, pasojë e braktisjes dhe e mos mbështetjes.
Kur pritej zgjerimi i investimeve në Bujqësi dhe shpresohej që filizat e projekteve kurajoze të të rinjve tanë emigrantë, të lulëzonin, po ndodh e kundërta.
Po ç’bëhet gjithçka e arritur me shumë mund e sakrifica!
Po detyrohen të rinjtë investitorë të guximshëm dhe patriotë të ndalojnë punën dhe të braktisin vendin.
Ndalja e kësaj tatëpjete dhe shpëtimi i Bujqësisë është një apel dhe detyrë mbarëkombëtare!”– shkruan Meta.