Vendosni fjalën kyçe....

Avokati i Rittenhouse denoncon mediat kryesore amerikane: CNN, MSNBC e të tjera manipuluan faktet para e gjatë gjyqit


Avokati mbrojtës i Kyle Rittenhouse, Mark Richards, ka vënë në shënjestër përshkrimin e mediave të klientit të tij dhe gjykimin e fundit të vrasjes, duke sulmuar media si CNN dhe MSNBC për ngatërrimin e ‘fakteve themelore’.

Duke folur për ‘NewsNation’ gjatë fundjavës, Richards synoi në mënyrë specifike MSNBC dhe CNN si rrjete që kanë paraqitur përshkrime të rreme të Rittenhouse dhe veprimeve të tij, si gjatë dhe pas gjyqit.

“Më zemëron që ata nuk mund të marrin kohën e duhur, të paktën për të saktësuar faktet e përgjithshme themelore sepse nuk përshtateshin me historinë që donin të tregonin,” tha Richards.

Ai përmendi prezantuesin e ‘Morning Joe’, Joe Scarborough për pretendimin se Rittenhouse qëlloi me armë dhjetëra herë, si dhe ‘disa të ftuar të tij në Joy Reid’ sepse thanë se Rittenhouse udhëtoi me orë të tëra për të arritur në Kenosha. Të dy pretendimet janë të rreme.

Që kur Rittenhouse u shpall i pafajshëm në një gjyq për vrasjen e Joseph Rosenbaum dhe Anthony Huber në gusht 2020 gjatë një proteste të shndërruar në trazira, shumë prej tyre kanë kërkuar që adoleshenti të ngrejë padi për shpifje.

Nick Sandmann, i cili vetë fitoi padi për shpifje kundër mediave si CNN, ka nxitur Rittenhouse të ngrejë padi. Ekspertët dhe aktivistët e kanë përshkruar të riun si racist, megjithëse gjyqi nuk paraqiti asnjë provë zyrtare për këtë.