Vendosni fjalën kyçe....

SHBA akuzon inxhinierin për spiunazh për kompaninë kineze


Një ish-inxhinier i kompanisë ‘Broadcom’ është akuzuar për spiunazh industrial nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë, për vjedhje të sekreteve tregtare që përfshijnë çipa kompjuterikë e për dhënien e tyre te punëdhënësi i tij me bazë në Kinë.

Pas një aktakuze të jurisë së madhe federale, Peter Kisang Kim u deklarua vetë i pafajshëm për 18 akuza për vjedhje të sekretit tregtar gjatë gjykimit të tij në një gjykatë federale të San Jose të martën. Nëse shpallet fajtor, 50-vjeçari përballet me 10 vjet burg dhe 250 mijë dollarë gjobë për çdo akuzë.

Kim, një veteran 20-vjeçar i gjigantit gjysmëpërçues Broadcom, dyshohet se mori sekrete nga një ‘depo dokumentesh’ vetëm për punonjësit shumë të kufizuar, ndërsa po përgatitej të largohej nga firma në korrik 2020.

Informacioni i vjedhur me sa duket përfshinte hollësi të produkteve ‘të lidhura me një familje çipash Broadcom të përdorura shpesh në qendrat e të dhënave me vëllim të lartë’.

Kim mori një pozicion në nivelin e drejtorit në një startup me bazë në Kinë, i identifikuar vetëm si ‘Kompania 1’ në aktakuzë. ‘Kompania 1’ me sa duket ‘po kërkon të bëhet një projektues kryesor i çipave të fokusuar në tregun e brendshëm të Kinës’.

Departamenti i Drejtësisë e akuzon atë se ka ‘përdorur në mënyrë të përsëritur’ sekretet në pajisjet e punëdhënësit të tij të ri.