Vendosni fjalën kyçe....

Mbi 1000 policë britanikë nën hetim për nxjerrjen e fotografive eksplicite të të arrestuarve në mediat sociale që nga viti 2015 – Raporti


Gati një mijë policë dhe punonjës nga disa forca në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar janë hetuar që nga viti 2015 pasi dyshohet se kanë shpërndarë përmbajtje abuzive në mediat sociale, përfshirë materiale seksiste, raciste dhe homofobike.

Pavarësisht nga ashpërsia e shkeljeve të pretenduara, shumica – përfshirë disa anëtarë të lartë – morën vetëm masa disiplinore, sipas një hetimi nga Daily Mail. Por gazeta vuri në dukje se numri ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë, pasi vetëm 32 nga 44 forcat policore në Angli, Uells dhe Skoci iu përgjigjën kërkesave për Liri të Informacionit.

Sipas raportit, vetëm një pjesë e vogël, 53 individë nga të paktën 999 oficerë të policisë dhe punonjës të akuzuar nga kolegët ose anëtarët e publikut gjatë gjashtë viteve të fundit nuk janë më në punë. Thuhet se gati tre të katërtat e akuzave u vlerësuan si mjaft serioze.

Qindra u raportuan për pretendimin e postimit të materialeve shqetësuese në platformat e mediave sociale si Facebook dhe Tëitter, ndërsa të tjerët u akuzuan për dërgimin e fotografive eksplicite për kolegët, dhe madje edhe ndarjen e përmbajtjes seksuale me viktima të mitur dhe të cenueshëm.

Policia Metropolitane regjistroi numrin më të madh të akuzave, duke regjistruar 277 ankesa kundër personelit, pavarësisht se i dha gazetës vetëm të dhëna për vitin e kaluar. Forca më e madhe e policisë në Mbretërinë e Bashkuar është nën kontroll të shtuar pas dënimit të ish-oficerit, Ëayne Couzens për rrëmbimin, përdhunimin dhe vrasjen e Sarah Everard.