Vendosni fjalën kyçe....

Biden i adresohet popullit për Afganistanin: Kisha mundësi ose të vazhdoja marrëveshjen Trump ose të përshkallëzoja konfliktin


Presidenti Biden mbrojti vendimin e tij për të tërhequr me shpejtësi trupat nga Afganistani, duke përmendur marrëveshjen që paraardhësi i tij, ish -presidenti Donald Trump, bëri me talebanët si një nga arsyet kryesore.

Kur erdha në detyrë, trashëgova një marrëveshje që Presidenti Trump negocioi me talebanët. Sipas marrëveshjes së tij, forcat amerikane do të ishin jashtë Afganistanit deri më 1 maj 2021, vetëm pak më shumë se tre muaj pasi kam marrë detyrën. Forcat amerikane kishin tashmë tërhequr gjatë administratës Trump afërsisht 15,500 forca amerikane. Dhe talebanët ishin më të fortë ushtarakisht që nga viti 2001. Zgjedhja që më duhej të bëja si Presidenti juaj ishte ose të ndiqja atë marrëveshje ose të të kthehesha në luftimin e talebanëve në mes të sezonit të pranverës. Nuk do të kishte armëpushim pas 1 majit. Nuk kishte marrëveshje për mbrojtjen e forcave tona pas 1 majit. Nuk kishte status quo të stabilitetit pa viktima amerikane pas 1 majit “, Tha Biden gjatë fjalimeve të tij nga Shtëpia e Bardhë.

Biden vazhdoi, “Kishte vetëm një realitet të ftohtë ose të zbatoja marrëveshjen për tërheqjen e forcave tona ose të përshkallëzoja konfliktin dhe të dërgoja mijëra trupa të tjerë amerikanë përsëri në luftime në Afganistan. Duke kaluar në dekadën e tretë të konfliktit. Unë qëndroj plotësisht prapa vendimit “,