Vendosni fjalën kyçe....

Parashutistët zbarkojnë në Parkun Natyror në Siberi për të fikur manualisht zjarret (Video)


 

Parashutistët nga Shërbimi i Mbrojtjes së Pyjeve të Rusisë kanë shuar me dorë dhjetëra zjarre të vështira për t’u arritur në Parkun Natyror Lena të Siberisë. Parashutistët i gjetën flakët pasi u hodhën nga një aeroplan mbi pyll.

Zjarrfikësit – të njohur gjithashtu si hedhësit e tymit  – u ulën midis pemëve që digjen, duke mbajtur aparate për fikjen e zjarrit në pyje.

Parku Natyror Lena ndodhet në Yakutia, në lindje të Siberisë, dhe njihet nga UNESCO si një Trashëgimi Botërore. Rajoni, i famshëm në të gjithë botën për temperaturat e tij të ftohta, ndodhet rreth 5,000 kilometra në lindje të Moskës.

Yakutia është shtëpia e vendbanimit më të ftohtë në botë të banuar, Oymyakon. Fshati, me rreth 500 banorë, rregullisht sheh temperatura të ulen nën 40 gradë Celsius në dimër.

Sidoqoftë, në vitet e fundit, rajoni ka qenë rregullisht vendi i zjarreve alarmuese të verës. Javën e kaluar, u raportua se rreth 603,000 hektarë pyll janë në flakë, duke përfshirë 30,500 hektarë zona natyrore të mbrojtura posaçërisht, siç është Parku i Lenas.

Sipas vlerësimeve të fundit, pas një fushate të gjerë për luftimin e zjarrit, rreth 55,600 hektarë të Rusisë janë tani nën flakë, përfshirë 18,420 në rajonin e Yakutia.