Vendosni fjalën kyçe....

U bë milioner për shkak të gabimit bankar dënohet me 6 vjet burg, i shpenzoi paratë në prona, makina e udhëtime


Një burrë rus i cili mori 95.2 milionë rubla (1.3 milion dollarë) brenda natës pasi një gabimi bankar është dënuar me gjashtë vjet burg pasi një gjykatë e shpalli atë fajtor se kishte përfituar nga një gabim programi i bankës për të kryer vjedhje.

Sipas prokurorëve, Roman Yurkov bëri 220 transaksione të ndryshme natën e 1 qershorit 2020, pasi zbuloi një gabim teknik, ndërsa nxirrte para nga llogaria e tij bankare.

Ai më vonë i shpenzoi paratë duke blerë katër apartamente, një iPhone të ri, një BMW dhe një Mercedes, para se të arrestohej në dhjetor. Llogaria e tij, e cila kishte 39 milion rubla (540,000 dollarë) të mbetura, u sekuestrua.

Të premten në mëngjes, një gjykatë në Tula e dënoi atë me gjashtë vjet burg për akuzat e ‘vjedhjes nga një llogari bankare e kryer në një shkallë veçanërisht të madhe’.

Sidoqoftë, Yurkov thotë se ai nuk ka bërë asgjë gabim. Sipas ‘Mash’, që foli me burrin dhe shkroi një artikull të gjerë mbi historinë, Yurkov thotë se ai u zgjua mëngjesin e 1 korrikut të vitit të shkuar dhe njësoj si në filma, ai ishte papritur i pasur.

Fillimisht, ai supozoi se ishin fitime nga bastet, pretendoi ai. Ai thirri bankën për t’u siguruar që gjithçka ishte në rregull, thotë ai, dhe iu tha që gjithçka ishte në rregull.

Gjatë muajve të ardhshëm, ai filloi të shpenzonte paratë e gatshme, duke blerë makina dhe apartamente, duke thirrur vazhdimisht bankën për t’u siguruar që gjithçka ishte në rregull me llogarinë e tij. Ai thotë se vazhdimisht i thanë se gjithçka ishte në rregull.

Në nëntor, llogaria e tij u mbyll. Një muaj më vonë, Yurkov u thirr në bankë për një takim për të diskutuar situatën. Pastaj u arrestua.