Vendosni fjalën kyçe....

Presidenti i El-Salvadorit kërkon të bëjë ligjor Bitcoinin


Presidenti i El Salvadorit thotë se ai do të bëjë ligjore kripto-monedhën Bitcoin në vend.

Nëse plani i tij mbështetet nga kongresi, vendi i Amerikës Qendrore do të ishte i pari në botë që do të miratojë zyrtarisht monedhën digjitale.

Ai do të përdoret së bashku me dollarin amerikan, monedhën zyrtare të El Salvadorit.

Presidenti Nayib Bukele thotë se Bitcoin do ta bëjë më të lehtë për Salvadorianët që jetojnë jashtë vendit të dërgojnë pagesa në shtëpi.

“Në terma afatshkurtër, kjo do të gjenerojë vende pune dhe do të ndihmojë në sigurimin e përfshirjes financiare për mijëra jashtë ekonomisë zyrtare”, tha Z. Bukele në një konferencë Bitcoin në Florida, duke shtuar se kjo gjithashtu mund të rritë investimet në vend.