Vendosni fjalën kyçe....

Hungaria tani ka rezervat më të larta të arit për frymë në Evropën Qendrore dhe Lindore


Hungaria, një vend i BE-së me një popullsi prej rreth 10 milionë banorësh, ka trefishuar rezervat e saj të arit e argjendit, duke u futur në cerekun e vendeve me rezervat më të larta të metalit të çmuar në botë dhe tre më të mirët në rajonin e Evropës Qendrore dhe Lindore.

Banka qendrore e vendit ngriti zotërimet e saj nga 31.5 tonë në 94.5 tonë që nga muaji i kaluar, tha rregullatori në një deklaratë të mërkurën. Niveli i tanishëm i arit e argjendit është më i larti në dekada për vendin.

Falë blerjeve të arit të bankës qendrore, rezervat për frymë gjithashtu u trefishuan, duke u rritur nga 0,1 ons (2.8 gram) në 0,31 ons (8.7 gram).

Kjo i lejon Hungarisë të mburret me rezervat më të larta të arit për frymë midis vendeve të tjera në Evropën Qendrore dhe Lindore, sipas mbikëqyrësit financiar.