Vendosni fjalën kyçe....

Mediet zviceriane: Xhamia shqiptare në Zyrih po shet një libër që promovon vrasjen e jobesimtarëve dhe dhunën ndaj grave


Në mes të Zyrihut, një xhami që pretendon se është një xhami shqiptare po shet një libër që promovon vrasjen e atyre që fyejnë profetin Muhamed si dhe dhunën ndaj grave.

Gazeta zviceriane Blick.ch shkruan se Xhamia shqiptare “Seebach” e vendosur në Zyrih nuk është vetëm një vend për takime dhe lutje. Kisha gjithashtu ka një dyqan në internet. Oferta e «Islamshop»-it është e bollshme. Vaj flokësh, shampo, DVD, por edhe shumë libra… Këtu përfshihet dhe një libër i përkthyer nga turqishtja që promovon vrasjen dhe bën thirrje për ndëshkimin ndaj gruas.

Në shikim të parë, libri në fillim duket i parrezikshëm. Kapak në ngjyrat blu e rozë. Përveç kësaj, ka një trëndafil dhe dekorime interesante mbi të. Titulli gjithashtu tingëllon neutral: «Ilmihal për gratë». Libri ka për qëllim të përcjellë “njohuritë themelore islame”. Çmimi është: 39,99 franga.

Por pavarësisht sa i bukur duket libri nga jashtë, përmbajtja e tij është aq drastike. “Dikush që fyen ose fyen Profetin Muhamed ose që e konsideron fenë e tij të keqe në çdo mënyrë duhet të vritet.”– thuhet në një shkrim të medies tjetër zviceriane “Tages-Anzeiger“, e cila citon një fragment nga libri. Kjo është një thirrje për vrasje.

Libri “Ilmihal për Gratë” përshkruan gjithashtu mënyrën e sjelljes me gratë: “Një burrë ka të drejtë ta ndëshkojë nëse gruaja, në kundërshtim me dëshirat e burrit të saj, fton burra të çuditshëm në shtëpi, përfshihet me burra të çuditshëm, shpërdoron pasurinë e përbashkët tek burra të çuditshëm dhe neglizhon detyrat e saj fetare.”

Goditjet e lehta lejohen. Koka, fytyra ose gjoksi janë tabu. Edhe dëmtimet kërcënuese për jetën nuk duhet të jenë të dukshme. “Asnjë shenjë ose gjurmë nuk duhet të shfaqet në trup si rezultat i rrahjes.”– citon librin Tages-Anzeiger.

Në fund të fundit sipas librit, kjo është vetëm çështje e “ushtrimit të presionit psikologjik mbi gruan” në mënyrë që të drejtohet sjellja e saj drejt së mirës”.

Kreu i Islamshop-it pretendon se nuk dinte asgjë për librin dhe përmbajtjen e tij kur “Tages-Anzeiger” e pyeti për këtë. Me të gjitha produktet që ata po shisnin, ai nuk mund të dinte gjithçka. Pasi përmbajtja e librit u zbulua në medie, libri nuk mund të blihet më në dyqan dhe zhdukur nga faqja.