Vendosni fjalën kyçe....

Autoritetet indiane ultimatum platformave sociale: Hiqni informacionet që na kërcënojnë sigurinë ose iu burgosim punonjësit


Autoritetet indiane thuhet se u kanë dhënë një ultimatum platformave të mediave sociale amerikane, duke kërcënuar me burgim për punonjësit e tyre lokalë nëse kompanitë vazhdojnë të injorojnë kërkesat e autoriteteve për të hequr informacionin “të dëmshëm”.

Facebook, WhatsApp dhe Twitter kanë marrë secila njoftime me shkrim që paralajmërojnë punonjësit e tyre mund të përballen me arrestim nëse kërkesat nuk merren parasysh, në disa raste duke cituar me emër stafin specifik me bazë në Indi, njoftoi Wall Street Journal të premten, duke cituar “njerëz të njohur” me këtë çështje. .

Paralajmërimet e raportuara vijnë ndërsa New Delhi përballet me platformat Big Tech mes një vale protestash të nxehta mbi faturat e diskutueshme bujqësore, të cilat kanë tërhequr mijëra fermerë në tubime në kryeqytetin Indian, disa herë duke zbritur në përplasje të dhunshme me forcat e sigurisë. Ndërsa qeveria ka kohë që është grindur me platformat e mediave sociale, kërcënimet e arrestimit shënojnë një përshkallëzim të mprehtë të presionit.