Vendosni fjalën kyçe....

Zhduken në mënyrë misterioze nga biblioteka e Kembrixhit shënimet e rralla të Çarls Darvinit


Shënimet që i përkasin natyralistit, shkencëtarit dhe pionierit të teorisë së evolucionit me famë botërore Çarls Darvin, ka të ngjarë të jenë vjedhur nga Biblioteka e Universitetit të Kembrixhit rreth 20 vjet më parë.

Shënimet u hoqën për t’u fotografuar në nëntor 2000. Një kontroll vijues në janar 2001 zbuloi se fletoret nuk ishin kthyer në vendin e duhur, por kuratorët në atë kohë fillimisht menduan se dokumentet ishin thjesht të gabuara. Kërkimet për fletoret janë kryer që nga ajo kohë por pa rezultat.

Tani, nën një ekip të ri administrativ, ekspertët në Bibliotekën e Universitetit të Kembrixhit, shtëpia e rreth 10 milionë hartave, dorëshkrimeve dhe objekteve të tjera në raftet e saj rreth 210 kilometër, kanë ngritur alarmin tek autoritetet.

Pasi kishin kryer një kërkim të plotë në të gjithë Arkivin e Darvinit, i cili përmban 189 kuti arkivash, dhe nuk arriti të gjente fletoret, autoritetet e bibliotekës njoftuan policinë.

Njësia e krimeve të artit dhe antikës së Policisë Metropolitane dhe Interpoli janë informuar gjithashtu se ka nisur një hetim i madh policor për gjetjen e dokumenteve.

Një nga librat përmban skicën e shkencëtarit, të njohur si Pema e Jetës dhe daton në shekullin e 19-të. Ajo përfshin një paraqitje grafike të teorisë së evolucionit me famë botërore të Darvinit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *