Vendosni fjalën kyçe....

Pentagoni do sigurojë 600 milionë dollarë kontrata për eksperimentet ushtarake me teknologjinë 5G


Ushtria amerikane ka bashkëpunuar me dhjetëra kompani për ‘eksperimentime në shkallë të gjerë’ me teknologjinë 5G, duke përfshirë përpjekjet për të rritur forcën e sistemeve të caktuara, në atë që parashikohet të jetë një projekt prej 600 milionë dollarësh.

Duke dublikuar teknologjinë 5G si një ‘krijues themelor për të gjithë modernizimin e mbrojtjes amerikane’, Pentagoni njoftoi të enjten nismën masive të kërkimit, e cila do të dorëzojë qindra miliona dollarë në 15 kontraktorë privatë për të kryer testime në pesë instalime ushtarake amerikane.

“Sot, Departamenti i Mbrojtjes njoftoi 600 milionë dollarë shpërblime për eksperimentimin dhe testimin 5G në pesë vendet e provave ushtarake amerikane, që përfaqësojnë testet më të mëdha në shkallë të plotë 5G për aplikime me përdorim të dyfishtë në botë.” – tha Pentagoni në një deklaratë, duke shtuar se do të bashkonte ekspertë nga disa industri dhe fusha.

Projektet do të përfshijnë pilotimin e realitetit të shtuar / virtual të mundshëm për 5G për planifikimin dhe trajnimin e misionit dhe vlerësimin e teknologjive 5G për të përmirësuar komandën dhe kontrollin e shpërndarë.

Firmat e zgjedhura për projektin përfshijnë AT&T, Nokia dhe Ericsson, kontraktorin e inteligjencës dhe infoteknikës Booz-Allen Hamilton, krahun kërkimor të General Electric, GE Research dhe një filial të gjigantit hapësinor General Dynamics.