Vendosni fjalën kyçe....

Netanyahu dënon protestat kundër tij, kritikon median për nxitjen e tyre


Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu lëshoi kritika të ashpra ndaj demonstruesve që kërkojnë dorëheqjen e tij duke i akuzuar protestuesit për shkelje të demokracisë dhe median izraelite për nxitjen e tyre.

Netanyahu, i cili u betua për një mandat të pestë në maj pas zgjedhjeve, shpesh është ankuar për paragjykime të shtypit ndaj tij dhe disa nga akuzat me të cilat përballet në një gjykim korrupsioni kanë të bëjnë me përpjekjet e supozuara për të kërkuar mbulim të favorshëm nga mediat në këmbim të favorizimeve nga qeveria.

Mijëra izraelitë kanë dalë në rrugë për të protestuar kundër korrupsionit dhe vështirësive ekonomike që rrjedhin nga bllokimet gjatë krizës së koronavirusit.

Netanyahu, i cili kryeson partinë e krahut të djathtë Likud i ka kritikuar protestat dhe mediat në mbledhjen javore të kabinetit.

Ai tha se ndërsa demonstruesit e portretizojnë fushatën e tyre si një përpjekje për të ‘ruajtur demokracinë izraelite, unë e shoh atë si një përpjekje për të shkelur demokracinë’.

“Këto demonstrime janë nxitur nga një mobilizim mediatik, pëlqimet e të cilave nuk mund t’i mbaj mend”, tha ai, duke akuzuar shtypin izraelit për njëtrajtshmëri ‘si Koreja e Veriut’ në paragjykimin e pretenduar ndaj tij.

“Ata nuk raportojnë demonstratat. Ata marrin pjesë në to. Ata u hedhin benzinë atyre.” – tha Netanyahu.