Vendosni fjalën kyçe....

FBI-ja arreston ish-të dashurën e Epstein, akuzohet se rekrutonte vajzat e mitura


Jeffrey Epstein dhe Ghislaine Maxwell në New York në vitin 2005

Ghislaine Maxwell, ish-e dashura e pedofilit të dënuar Jeffrey Epstein, po përballet me akuza në SHBA pasi u arrestua nga FBI.

Ajo është akuzuar se ka ndihmuar Epsteinin të abuzojë ndaj të miturave duke ndihmuar në rekrutimin e tyre.

Ajo u arrestua në New Hampshire dhe është do shkojë në gjykatën federale të enjten vonë (me orën lokale).

Maxwell ka mohuar më parë çdo përfshirje ose njohuri të sjelljes së pohuar seksuale të Epsteinit.

Epstein vdiq në burg në 10 gusht vitin e kaluar ndërsa priste, për mundësinë e lirimit me kusht, gjyqin e tij me akuza për ngacmim seksual.

Ai u arrestua vitin e kaluar në New York pas akuzave se ai drejtonte një rrjet vajzash të mitur – disa të reja edhe 14 vjeç – për seks. Vdekja e tij rezultoi se ishte vetëvrasje.

Cilat janë akuzat?

Katër nga gjashtë akuzat kanë të bëjnë me vitet 1994-97 kur Znj Maxwell ishte, sipas akuzës, midis bashkëpunëtorëve më të afërt të Epsteinit dhe gjithashtu në një “marrëdhënie intime” me të. Dy akuzat e tjera janë pretendime për shkelje në vitin 2016.

Aktakuza thotë se zonja Maxwell “ndihmoi, lehtësoi dhe kontribuoi në abuzimin e Jeffrey Epstein ndaj vajzave të mitur, ndër të tjera, duke ndihmuar Epsteinin të rekrutojë, dhëndrojë dhe përfundimisht të abuzojë viktimat e njohura për Maxwell dhe Epstein që të jenë nën moshën 18 vjeç”.

Konkretisht, ajo akuzohet për:

  • Komplot për të tërhequr të miturat për të udhëtuar dhe për t’u përfshirë në akte seksuale të paligjshme
  • Tërheqja e një të miture për të udhëtuar për t’u përfshirë në akte seksuale të paligjshme
  • Komploti për të transportuar të mitur me qëllim që të përfshihen në aktivitete kriminale seksuale
  • Transportimi i një të mituri me qëllim që të përfshihet në veprimtari kriminale seksuale

Ajo është akuzuar për rekrutimin vajzave të shumta të vogla për t’u përfshirë në akte seksuale me Epstein. Ajo gjoja u përpoq të miqësohej me to duke i pyetur për jetën e tyre dhe familjet dhe më pas ajo dhe Epstein ndërtuan miqësi duke marrë viktima të vogla në kinema ose pazar.

Duke ndërtuar një raport, znj Maxwell do të “përpiqej të normalizonte abuzimin seksual për një viktimë të mitur duke diskutuar tema seksuale, duke i zhveshur para viktimës, duke qenë prezent kur një viktimë e mitur ishte zhveshur, dhe / ose të ishte e pranishme për akte seksuale duke përfshirë viktimën e mitur dhe Epstein “.

“Maxwell dhe Epstein punuan së bashku për të tërhequr viktimat e mitur për të udhëtuar në rezidencat e Epsteinit – vendbanimi i tij në New York City, si dhe Palm Beach, Florida, dhe Santa Fe, New Mexico“,-u tha gazetarëv Audrey Strauss, duke vepruar në SHBA si avokat për Qarkun Jugor të New York.

“Disa prej akteve të abuzimit u bënë gjithashtu në rezidencën e Maxwell në Londër, Angli.”

Numërimi i akuzave ka të bëjë me deklarimet që ajo i dha një gjykate në New York më 22 Prill dhe 22 Korrik 2016. Akt akuza thotë se ajo “gënjeu vazhdimisht kur u mor në pyetje në lidhje me sjelljen e saj, përfshirë në lidhje me disa nga viktimat e mitura“.

“Maxwell gënjeu sepse e vërteta, siç pretendohet, ishte pothuajse e papërshkrueshme”, tha zonja Strauss.

“Maxwell i joshi vajzat e vogla, i mori që t’i besonin asaj, pastaj i dorëzoi në grackën që ajo dhe Epstein u kishte vendosur atyre. Ajo shtiret se ishte një grua të cilës mund t’i besonin. Gjatë gjithë kohës ajo vendosi që të abuzoheshin seksualisht nga Epstein dhe, në disa raste, nga vetë Maxwell “.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *