Vendosni fjalën kyçe....

Basha ka firmosur marrëveshjen me AMT-në për ndryshimin e sistemit zgjedhor. A do e zbatojë marrëveshjen?


Në 25 korrik 2019 kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha firmosi me Aleancën për Mbrojtjen e Teatrit marrëveshjen e cila fokusohej në dy shtylla kryesore, në mbrojtjen e teatrit nga shembja dhe në reformimin e sistemit zgjedhor.

Tashmë palët politike janë angazhuar të bëjnë reformën zgjedhore në parim në bazë të rekomandimeve të OSBE-ODHIR.

Në sajë të kësaj reforme palët kryesore politike stepen në ndryshimin e sistemit zgjedhor. Ndërkohë sipas marrëveshjes së 25 korrikut 2019, Partia Demokratike, firmosi për të reformuar sistemin zgjedhor.

Kjo nënkuptonte që reformimi i sistemit zgjedhor do ti jepte mundësinë që të zgjedhin qytetarët dhe jo kryetarët përfaqësuesit në Kuvend

Por tani me reformën zgjedhore a do mbajë fjalën Basha dhe PD-ja për të ndryshuar sistemin zgjedhor?

A do propozojë Basha, sistem për heqjen dorë nga listat e mbyllura?