Vendosni fjalën kyçe....

Studimi-Në Spanjë kanë fituar imunitet 5% e popullatës


Në bazë të rezultateve paraprake të një hulumtimi në Spanjë, vetëm rreth 5 për qind e popullatës kanë fituar imunitet ndaj koronavirusit të ri.

Ministria e Shëndetësisë në Spanjë tha se rezultatet dallonin mes rajoneve.

Studimi, i kryer nga Instituti i Shëndetit Carlos III dhe Instituti Kombëtar i Statistikave, filloi më 27 prill dhe kishte si synim testimin e 90,000 njerëzve për praninë e antitrupave që luftojnë virusin.

Testimi mund të ndihmojë qeverinë që të vlerësojë masën e vërtetë të epidemisë, duke marrë parasysh edhe ata që mund të jenë imun ose rezistent ndaj infeksionit.

Spanja është ndër vendet më të goditura në botë nga pandemia e koronavirusit të ri.

Në bazë të të dhënave nga Universiteti John Hopkins në SHBA, Spanja deri më tani ka regjistruar 228,030 persona të infektuar me koronavirusin e ri.

Numri i viktimave ka arritur në 26,920.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *