Vendosni fjalën kyçe....

Conte: 4.3 miliardë euro për buxhetin e komunave dhe 400 milionë euro ndihma për ushqime për qytetarët në pamundësi ekonomike


Kryeministri Italian Guiseppe Conte në adresimin e sotëm lajmëroi se do i akordohen buxhetit të komunave 4.3 miliardë euro fond solidariteti.

Ndërsa 400 milionë euro do jepen për ndihma ushqimore për familjet që kanë nevojë për ndihmë konkrete.

Ne kemi parashikuar shpërndarjen e një fondi prej 4.3 miliardë euro fond solidariteti për komunat për t’i dhënë oksigjen të menjëhershëm buxheteve të tyre. Gjithashtu do të shtojmë edhe 400 milion euro për ndihma ushqimore. Kjo është mënyra më e shpejtë që ata që kanë nevojë të marrin një ndihmë konkrete”- tha Conte.