Vendosni fjalën kyçe....

“Ekonomia botërore ka hyrë në një recesion më të keq sesa kriza globale financiare” – Shefja e FMN-së


Shefja e FMN-së, Kristalina Georgieva tha se është e qartë që ekonomia globale ka hyrë në recesion për shkak të pandemisë Covid-19 dhe se organizata po punon në parashikime për të vlerësuar se sa e rëndë do të jetë.

Georgieva tha se ajo pret që recesioni të jetë mjaft i thellë. Rimëkëmbja është parashikuar për vitin 2021, por vetëm nëse virusi mund të ndalohet, tha ajo.

Ajo tha se vendet duhet të rritin masat e tyre të reagimit në mënyrë agresive, duke shtuar se FMN-ja ka pranuar një numër të madh kërkesash për financim emergjent.

Një shqetësim kryesor me ndikim afatgjatë i së papritur të ekonomisë botërore është rreziku i një valë falimentimesh që jo vetëm që mund të dëmtojnë rimëkëmbjen, por mund të shkatërrojnë strukturën e shoqërive.

Georgieva theksoi gjithashtu se është e rëndësishme mbrojtja e punëtorëve dhe familjeve nga humbja e papritur e të ardhurave dhe se ishte gjithashtu e rëndësishme të mbroheshin kompanitë.