Vendosni fjalën kyçe....

Inxhinieri francez gjen zgjidhjen për të pastrehët, krijon “shtëpizat” të ngrohta dhe ekologjike


Një inxhinier francez ka zhvilluar një ide inovative. Ai një “strehë” e cila mund të transportohet lehtësisht por që është e përshtatsheme për një person. Streha është prodhim i përbërë nga shkumë polietileni, e cili më pas është e mbuluar me letër alumini.

Kjo shtresë e dyfishtë parandalon që temperatura e ftohta të kalojnë në brendësi, pasi temperatura arrin rreth 15 ° më ngrohtë se temperatura jashtë.

Këto strehime të izoluara gjithashtu thithin nxehtësinë trupore dhe ndriçimin diellor për të rritur natyrisht temperaturën, ndërsa sigurojnë akoma intimitet. Ato janë të riparueshme, të papërshkueshëm nga uji, dhe të riciklueshme.

Këto strehime mund të shërbejnë për shumë të pastrehë kudo në qendrat urbane. Si duket inxhinieri francez Geoffroy de Reynal ka gjetur zgjidhjen për të pastrehët e cila është ekologjike madje dhe me eficencë energjie.