Vendosni fjalën kyçe....

PD i bën 3 pyetje Arta Markut për Agim Kajmakun (Letra)


PD i ka drejtuar 3 pyetje Prokurorisë së Përgjithshme lidhur me çështjen Agim Kajmaku, duke theksuar se organi i akuzës ka gënjyer për rastin në fjalë.

Selia blu kërkon transparencë dhe dokumentacionin e plotë për verifikimin e Kajmakut, i arrestuar në Greqi me emrin Jorgo Toto për një vepër penale për të cilën dënohet 10 vjet burg.

PD i ka kërkuar prokurorisë që të njihet me çdo veprim të organit të akuzës nga data e dorëzimit prej saj të kërkesës për verifikimi e Kajmakut e deri me 5 shtator.

Sipas demokratëve, prokuroria ka gënjyer lidhur me pretendimin e saj se gjurmët e gishtave të Kajmakut nuk ishin marrë pasi ky i fundit nuk kishte pasur njoftim ngaqë posta kishte ngatërruar adresën.

Por një ditë më pas Posta Shqiptare e përgënjeshtroi Prokurorinë, duke konfirmuar se Kajmaku e kishte marrë njoftimin në kohë, siç e kërkon procedura.

“Partia Demokratike kërkon nga Prokuroria përgjigje zyrtare përse nuk ka zbatuar ligjin për përcaktimin ligjor të dekriminalizmit, që përcakton në nenin 8 se ndaj funksionarit që nuk dorëzon shenjat e gishtërinjve brenda 5 ditëve, zbatohen ndalimi i ushtrimit të mandatit. “A i keni administruar ju provat që përmend Shërbimi Postar në deklaratën e tij zyrtare dhe që provojnë se Agim Kajmaku e ka marrë njoftimin në datën 29 Gusht? Nëse jo, pse? Nëse po, pse nuk është aplikuar sanksioni i parashikuar në nenin 8 të ligjit?”– theksohet në letrën që PD i ka dërguar organit të akuzës.